Malzemeler
1 kg kayısı
1 kg toz şeker
3-4 tane limon tuzu veya 1/2 limon
Yapılışı
Kayısılar yıkanır.İkiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır.Bir tencereye konur,üzerine toz şeker serpilip kapağı kapatılıp bir gece bekletilir.Ertesi gün oldukça suyunu verniş olduğunu göreceksiniz.Kevgirle kayısıları bir kaba alıp geri kalan şerbeti köyulaşana kadar pişirin.Kıvam alınca kayısıları ve limon tuzunı ekleyin .Kısık ateşte bir iki taşım kaynatın.Reçelden bir kaşık alıp bir porselen tabağa koyun soğuyunca sıvı halde akmıyorsa kıvamı olmuş demektir. Sıcak sıcak kavanoza boşaltın kapağını kapatın soğuyunca afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder